Haarlem | blank hout | riante uitbouw

De jarendertigwoning staat in de groene buurt Den Hout in Haarlem. De uitbouw van de woning omvat een overdekt terras en comfortabele serre.

Licht concept

De riante aanbouw creëert een natuurlijk en vloeiend samenkomen van de binnenruimte en buitenruimte van het huis. Het blanke hout versterkt het gewenste lichte en luchtige karakter van de nieuwe extra leefruimte. Het industriële staal vormt een frisse combinatie met de warmte van het hout. Alle elementen samen vormen een comfortabel geheel.

Uitstraling

De aanbouw heeft een aangenaam frisse en ruimtelijke sfeer. De nieuwe serre voelt warm en licht en nodigt uit tot ontspanning in optima forma. De houten plafondbalken zijn goed zichtbaar en volgen moeiteloos het ritme van de overgang van oud naar nieuw. Ook de aangebrachte lichtstraat benadrukt het mooie samenspel tussen de nieuwe en oude elementen van de ruimte. Het overdekte terras is een fijne plek voor ontspanning en ontmoeting.

Isolatie en ventilatie

Het sedumdak werkt exceptioneel goed in het tegenhouden van hitte in de zomer en het binnenhouden van warmte in de winter. Ook werkt het sedumdak als buffer tegen water en vocht in de binnenruimte. De kiepramen zijn bij uitstek geschikt voor goede en continue ventilatie. Het resultaat is comfortabele extra leefruimte met optimale isolatie en ventilatie.