Aerdenhout | licht | dynamische uitbouw

In de uitbreiding van de jarenzestigwoning in Aerdenhout speelt licht een belangrijke rol. De natuurlijke lichtinval en de schaduwwerking in en om de woning worden volledig opgenomen in het dynamische ontwerp van de woninguitbreiding.

Licht concept

DRAW Architecten maakt een compleet ontwerp en lichtplan voor de uitbouw. Het (dag)licht wordt op verschillende manieren als middel is ingezet om het totaalontwerp van de uitbouw te versterken. Daarbij wordt kunstlicht ingezet om het concept te optimaliseren.

Uitstraling

Het natuurlijke licht van buiten werkt nauw samen met het interieur. Er bestaat een haast magische overgang van binnen naar buiten. De lichtval en schaduwwerking accentueren de plasticiteit van het volume en zorgen voor diepte in de gevel. De verandering van lichtval gedurende de dag zorgt voor dynamiek in het ontwerp. Alles in de ruimte straalt licht en lucht uit.

Beleving

We streven ernaar om de uitbouw een dynamische sfeer te geven. Dat doen we door een steeds veranderend spel van kleuren, schaduwen en reflecties in het glas te creëren met grote glasvlakken, die de verschillende lichtinvallen gedurende de dag vangen. Alles samen zorgt voor een continu wisselende beleving. De lichtinval van boven door de lichtstraten accentueert de scheiding tussen het hoofdvolume van de woning en de aanbouw op subtiele wijze.