Uitbouw | Aerdenhout

DRAW Architecten heeft het ontwerp gemaakt voor deze villa in Aerdenhout.
Licht speelt een belangrijke  rol bij deze eigentijdse uitbreiding aan een jaren 60 woning in Aerdenhout waarbij (dag)licht op verschillende manieren als middel is ingezet om het ontwerp te versterken. De lichtval en schaduwwerking accentueren de plasticiteit van het volume en zorgen voor diepte in de gevel. De verandering van lichtval gedurende de dag zorgt voor dynamiek in het ontwerp door een steeds veranderend spel van kleuren, schaduwen en reflecties in het glas. Door de grote glasvlakken ontstaat er licht, lucht en ruimte binnen in de woning, waarbij het daglicht in samenwerking met het materiaalgebruik ervoor zorgt dat de overgang tussen binnen en buiten vervaagt. Lichtinval van boven middels lichtstraten zorgt ervoor dat de scheiding tussen het hoofdvolume en de aanbouw duidelijk doch subtiel leesbaar wordt. Door een goed lichtplan met kunstlicht wordt het ontwerp verder geaccentueerd en ontstaan er verschillende sferen.

Contactgegegevens

DRAW Architecten BV
Spaarne 3A
2011 CC Haarlem
Nederland

E: info@draw-architecten.nl
T: +31(0)23 369 0056