Haarlem | villa| monument

De in Engelse stijl ontworpen villa uit 1911 staat in de prachtige Koninginnebuurt in Haarlem. De monumentale villa wordt middels een intensieve verbouwing, modernisering en restauratie teruggebracht naar de oorspronkelijke woonfunctie van het object. De nieuwe elementen zijn uitzonderlijk complementair aan de kenmerkende details en ornamenten van het monument.

Duurzaam concept

Ook het exterieur wordt meegenomen in de totale renovatie en modernisering van de villa. De oude dokterswoning ondergaat een ware verduurzamingsslag met zonnecellen, het isoleren van de schil van de villa en van het monumentenglas. De gevel wordt hersteld met een zogenoemde knipvoeg, en aangetroffen houtrot wordt vakkundig hersteld.

Uitstraling

Zowel het interieurontwerp als het exterieurontwerp respecteren de karakteristieke en monumentale kenmerken van het gebouw. De klassieke bouw wordt verrijkt met een moderne stijl, die samen een indrukwekkend geheel vormen. Het resultaat is een villa met een statig en tegelijkertijd modern en eigentijds karakter.

Beleving

Bij dit project moderniseren we een monumentale villa aan zowel de binnenzijde als de buitenzijde. De villa wordt levensbestendig gemaakt en heeft na de restauratie, renovatie en modernisering naast de monumentale statigheid ook een eigentijdse en comfortabele woonfunctie gekregen.